opstina-aleksinac-2

Od ponedeljka podnošenje zahteva za sufinansiranje poljpoprivredne proizvodnje

Fond za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac raspisao je juče javni poziv za korišćenje podsticaja za meru „Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“, a svi zainteresovani poljoprivrednici prijave će moći da predaju od ponedeljka, 5. juna.

Kako nam je potvrđeno, ove godine javni poziv je objedinjen za sve investicije i proizvođači se prijavljuju samo sa jednim zahtevom, bilo da se radi o jednoj ili više investicija. Maksimalni povraćaj je 450.000 dinara po gazdinstvu, a isplata će se odvijati sve dok u budžetu ima sredstava izdvojenih za tu namenu. Konkurs će biti otvoren najkasnije do 29. septembra 2017. godine.

Opština će i ove godine sufinansirati povrtarsku i proizvodnju rasada na otvorenom i u zaštićenom prostoru, voćarstvo, proizvodnju cveća, kao i stočarsku proizvodnju i nabavku stočne hrane. Osim toga, biće izdvojen i novac za mehanizaciju, plastenike i staklenike sa pratećom opremom i protivgradne mreže. Za sredstva će moći da konkurišu i pčelari, i to za nabavku novih pčelinjih društava, opreme, kao i vozila i prikolica za transport tih društava.

Poljoprivrednici bi trebalo da znaju da naknadna dopuna priložene dokumentacije ovog puta neće biti moguća. Uverenja i potvrde koje se dostavljaju uz zahtev za isplatu podsticaja ne mogu biti stariji od 30 dana od dana podnošenja, a sva dokumenta moraju glasiti na podnosioca zahteva i prilažu se u originalu iil overenoj kopiji. Izuzetak su fiskalni i gotovinski računi za kupljenu opremu koji se prilažu u originalu. Iz Fonda za razvoj poljoprivrede podsećaju da zahtevi i propratna dokumentacija ostaju trajno u arhivi i ne vraćaju se podnosiocima.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =