Solunska

Солунска: пут, корзо и радост што нема више прашине

Асфалтирање Солунске улице у насељима Житковац и Прћиловица, која је на неки начин и пречица према селима на левој обали Јужне Мораве, донело је радост возачима, а још више житељима који живе у њој. За возаче је ова радост кратко трајала, пошто је од 1. јула најављено затварање саобраћајнице због рушења моста на тамошњем водопропусту и изградња новог. Радови на овом објекту трајаће наредних 45 дана, а њихова вредност је нешто више од два милиона без ПДВ-а.

Овај мост је ионако био уско грло и практично преко њега, због уског коловоза, нису могли да пролазе камиони. Новоизграђени мост, како најављују инвеститори, биће у ширини асфалтног коловоза са пешачком стазом. И када овај мост буде завршен возачи ће морати да буду веома пажљиви када пролазе овом деоницом.

Most u Solunskoj

Наше искуство показује да је у поподневним и вечерњим сатима у Солунској улици много шетача и деце, а првих неколико дана и паркираних аутомобила. Очито да је асфалтирање ове улице за већи број житеља био значајан и радостан догађај, па су искористили прилику да на новом асфалту направе неку врсту корзоа. Раздрагани су и малишани који су раније своје дечачке дане проводили поред саобраћајнице на којој сваки пролазак возила значио и подизање облака прашине.

Стиче се утисак да су и животиње осетиле благодети асфалта, па није редак случај да неко од локалних паса лешкари на топлом асфалту. Зато ако пролазите овим путем опрез, али и обратите пажњу на озареност лица која сусрећете и покушајте да схватите да је умеће уживати у тако малим ситницама које наш живот чине занимљивим.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − seventeen =