Sofija danas putuje u Grčku: Nastavak lečenja u Atini

Naša sugrađanka Sofija Nakić iz Žitkovca, koja boluje od sarkoma vezivnog tkiva, danas će konačno krenuti put Atine, gde će biti nastavljeno njeno lečenje. Avion klinike iz Srbije, koja će obaviti transport do grčke prestonice, trebalo bi da poleti danas u 11 sati. S obzirom na veliku borbu i niz pokušaja da se devojčici obezbedi lečenje u inostranstvu, ovo je za porodicu veliki dan.

Sredstva su obezbeđena kroz brojne humanitarne akcije i veliku donaciju pevačice Jelene Karleuše, koja je pored novca zaslužna i za to što će lečenje biti nastavljeno u atinskoj klinici Iatropolis Medical Group.

‒ Naša bolesna devojčica Sofija posle muke i odbijanja konačno ide na lečenje tomo terapijom i ima šansu. Neka Univerzum da lavlju snagu Sofiji i njenim roditeljima u ovoj teškoj borbi – poručila je pevačica preko Instagrama. 

Kako smo saznali, po dolasku u Atinu devojčicu i roditelje sačekaće pomoć i podrška naših ljudi koji žive u Lavriju, pobratimskoj opštini Aleksinca udaljenoj od Atine oko 70 kilometara, kao i Udruženja grčkog-srpskog prijateljstva koje je tamo oformljeno.

Lečenje u Grčkoj sprovešće se sajber nožem, a prema rečima Sofijinog oca Bojana, samo za jednu terapiju potrebno je 17 hiljada evra. Prema nekim procenama na godišnjem nivou terapija i celokupni tretman mogli bi da koštaju i do pola miliona evra.

Zbog toga se i dalje apeluje na građane da nastave da doniraju novac i pomognu koliko su u mogućnosti.

Sofija Nakić

Sudeći po pisanju Sofijinog oca Bojana Nakića bilo je veoma teško naći kliniku u inostranstvu koja će prihvatiti Sofijino lečenje zbog progresije bolesti izazvane „neuspostavljanjem dijagnoze na vreme i kasnije neadekvatnim lečenjem”.

Naša redakcija ranije je kontaktirala i Ministarstvo zdravlja i Institut za onkologiju u Beogradu, ali sem obećanja i jednih i drugih, do danas nismo dobili odgovore na postavljena pitanja.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

8 − 3 =