Софија данас путује у Грчку: Наставак лечења у Атини

Наша суграђанка Софија Накић из Житковца, која болује од саркома везивног ткива, данас ће коначно кренути пут Атине, где ће бити настављено њено лечење. Авион клинике из Србије, која ће обавити транспорт до грчке престонице, требало би да полети данас у 11 сати. С обзиром на велику борбу и низ покушаја да се девојчици обезбеди лечење у иностранству, ово је за породицу велики дан.

Средства су обезбеђена кроз бројне хуманитарне акције и велику донацију певачице Јелене Карлеуше, која је поред новца заслужна и за то што ће лечење бити настављено у атинској клиници Iatropolis Medical Group.

‒ Наша болесна девојчица Софија после муке и одбијања коначно иде на лечење томо терапијом и има шансу. Нека Универзум да лављу снагу Софији и њеним родитељима у овој тешкој борби – поручила је певачица преко Инстаграма. 

Како смо сазнали, по доласку у Атину девојчицу и родитеље сачекаће помоћ и подршка наших људи који живе у Лаврију, побратимској општини Алексинца удаљеној од Атине око 70 километара, као и Удружења грчког-српског пријатељства које је тамо оформљено.

Лечење у Грчкој спровешће се сајбер ножем, а према речима Софијиног оца Бојана, само за једну терапију потребно је 17 хиљада евра. Према неким проценама на годишњем нивоу терапија и целокупни третман могли би да коштају и до пола милиона евра.

Због тога се и даље апелује на грађане да наставе да донирају новац и помогну колико су у могућности.

Sofija Nakić

Судећи по писању Софијиног оца Бојана Накића било је веома тешко наћи клинику у иностранству која ће прихватити Софијино лечење због прогресије болести изазване „неуспостављањем дијагнозе на време и касније неадекватним лечењем”.

Наша редакција раније је контактирала и Министарство здравља и Институт за онкологију у Београду, али сем обећања и једних и других, до данас нисмо добили одговоре на постављена питања.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + one =