Школарци из „Вожда” подсетили: Јабука воће за здраво одрастање

Основна школа „Вожд Карађорђе” у Алексинцу се и ове године прикључила обележавању Светског дана јабуке пригодном манифестацијом у дворишту школе. Ученици нижих разреда уз помоћ својих учитељица су на креативан начин искористили тему јабуке и представили своје ликовне и литералне радове, као и предмете и ствари направљене од овог воћа. Другаре из комшилука посетили су и малишани из вртића „Лане”.

− Након прошлогодишњег обележавања Дана Јабуке дошли смо на идеју да наставимо ову манифестацију и договор је био да ученици према својим интересовањима и могућностима представе значај јабуке за здравље сваког појединца млађим узрастима који су нам дошли у посету – рекла је за наш портал Биљана Миладиновић, професорка разредне наставе и учитељица четвртог разреда у ОШ „Вожд Карађорђе”.

Светски дан јабуке је први пут обележен 21. октобра 1990. године у Уједињеном Краљевству, где се и данас праве велике манифестације и догађаји поводом овог дана. С временом су традицију обележавања Дана јабука у свету прихватиле и бројне школе, ресторани и организације представљајући на тај начин важност јабуке у здрављу и прехрани људи.

Газдинство Димитријевић из Доњег Крупца за ову прилику је Основној школи „Вожд Карађорђе” донирало јабуке различитих сорти са своје плантаже како би малишани и посетиоци уживали у овом воћу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 8 =