Školama iz Temerina i Smedereva sve počasti

U okviru Držanog prvenstva srednjih škola u stonom tenisu, juče su aleksinačkoj Hali sportova održana pojedinačna i ekipna takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najsjajnije odličje u pojedinačnom plasmanu u muškoj konkurenciji osvojio je Đorđe Petrović, učenik Srednje stručne škole iz Niša. Srebro je pripalo Dušanu Vezmaru (Gimnazija „Borislav Petrov Braca”, Vršac), dok je bronzu izborio Akoš Benke iz Gimnazije u Bečeju.

preuzeto sa stonitenis.org

U ženskoj konkurenciji u pojedinačnom plasmanu zlatom se okitila Radmila Tominjak (Medicinska škola „Sedmi april”, Novi Sad), srebro je osvojila Svetlana Sladeček (Gimnazija, Kovačica), a bronzanu medalju Lenka Nikolić, učenica Gimnazije u Smederevu.

U ekipnom plasmanu u muškoj konkurenciji najbolja je Srednja škola „Lukijan Mušicki” iz Temerina, druga je Gimnazija „Borislav Petrov Braca” iz Vršca, a treća Srednja škola iz Kladova.

U ženskoj konkurenciji na pobednički tron popela se ekipa smederevske Gimnazije. Druga pozicija pripala je Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Sente, dok je treće mesto izborila Medicinska škola iz Beograda.

Po tri najbolje plasirana pojedinca u muškoj i ženskoj konkurenciji nagrađeni su diplomama i zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama. Sem diploma i medalja, tri najbolje plasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji nagrađene su i peharima.


Kakve rezultate su ostvarili Aleksinčani?

Na Državnom takmičenju učenika srednjih škola učestvovala je i Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević” iz Aleksinca.

U ekipnom plasmanu u ženskoj konkurenciji nadmetale su se Jovana Adamović i Milica Radovanović i među 21. ekipom izborile 11. poziciju. U pojedinačnom plasmanu Jovana Adamović je osvojila 10. mesto.

U muškoj konkurenciji nadmetali su se Jovan Cvetković i Željko Nešić i plasirali se na poslednje, 25. mesto. U pojedinačnom plasmanu Jovan Cvetković je 23. od 27 takmičara.

Ekipu je predvodio profesor fizičkog vaspitanja Milan Tomić.


Naslovna fotografija: Opština Aleksinac

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × five =