Школама из Темерина и Смедерева све почасти

У оквиру Држаног првенства средњих школа у стоном тенису, јуче су алексиначкој Хали спортова одржана појединачна и екипна такмичења у мушкој и женској конкуренцији.

Најсјајније одличје у појединачном пласману у мушкој конкуренцији освојио је Ђорђе Петровић, ученик Средње стручне школе из Ниша. Сребро је припало Душану Везмару (Гимназија „Борислав Петров Браца”, Вршац), док је бронзу изборио Акош Бенке из Гимназије у Бечеју.

преузето са стонитенис.орг

У женској конкуренцији у појединачном пласману златом се окитила Радмила Томињак (Медицинска школа „Седми април”, Нови Сад), сребро је освојила Светлана Сладечек (Гимназија, Ковачица), а бронзану медаљу Ленка Николић, ученица Гимназије у Смедереву.

У екипном пласману у мушкој конкуренцији најбоља је Средња школа „Лукијан Мушицки” из Темерина, друга је Гимназија „Борислав Петров Браца” из Вршца, а трећа Средња школа из Кладова.

У женској конкуренцији на победнички трон попела се екипа смедеревске Гимназије. Друга позиција припала је Економско-трговинској школи из Сенте, док је треће место изборила Медицинска школа из Београда.

По три најбоље пласирана појединца у мушкој и женској конкуренцији награђени су дипломама и златним, сребрним и бронзаним медаљама. Сем диплома и медаља, три најбоље пласиране екипе у мушкој и женској конкуренцији награђене су и пехарима.


Какве резултате су остварили Алексинчани?

На Државном такмичењу ученика средњих школа учествовала је и Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић” из Алексинца.

У екипном пласману у женској конкуренцији надметале су се Јована Адамовић и Милица Радовановић и међу 21. екипом избориле 11. позицију. У појединачном пласману Јована Адамовић је освојила 10. место.

У мушкој конкуренцији надметали су се Јован Цветковић и Жељко Нешић и пласирали се на последње, 25. место. У појединачном пласману Јован Цветковић је 23. од 27 такмичара.

Екипу је предводио професор физичког васпитања Милан Томић.


Насловна фотографија: Општина Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 16 =