Sednica Opštinskog veća: Novi pravobranilac i zeleno svetlo za programe

Opština Aleksinac će u novoj godini imati novog pravobranioca pošto Ivanu Stankoviću, koji sada obavlja ovu funkciju, ističe petogodišnji mandat a i stiče prvog januvara pravo na penziju. Opštinsko veće je na današnjoj sednici jednoglasno usvojilo Rešenje o postavljenju Daliborke Mikić, diplomiranog pravnika iz Aleksinca, za pravobranioca na mandatni period od pet godina koji počinje od prvog januara naredne godine. Ona je do sada obavljala funkciju zamenika opštinskog pravobranioca. Većnici su dali saglasnost i na postavljenje Marine Stefanović, diplomiranog pravnika iz Donje Trnave, za zamenika pravobranioca opštine Aleksinac.

Predsednik opštine i Opštinskog veća Nenad Stanković zahvalio se Ivanu Stankoviću na dugogodišnjoj uspešnoj saradnju i radu u organima lokalne samouprave. Ivan Stanković je uzvratio ocenom da je ta saradnja bila uspešna i da je zadovoljan što odlazi u penziju smatrajući da kada čovek stekne pravo na taj status mesto treba da ustupi mlađima, kako bi se održao kadrovski kontinuitet u javnim službama. Po njemu penzioneri ako žele i dalje da rade to treba da čine u privatnom biznisu.

Opštinska vlada dala je saglasnost i na podnete cenovnike za pružanje usluga od strane javnih komunalnih i drugih preduzeća koje nisu menjani u odnosu na prošlu godinu. Većnici su prihvatili i vansudska poravnjanja kao oštetu od ujeda pasa lutalica po osam zahteva, pa će iz budžeta građanima iz Žitkovca, Aleksinca, Česte, Niša, Gredetina i Prćilovice biti isplaćeno 264 hiljada, odnosno pojedinačno po 33 hiljade dinara.

Opštinsko veće je dalo saglasnost na programe rada, kao i na finansijske planove, za 2020. godinu aleksinačkim javnim preduzećima i ustanovima. Konačnu reč o planiranim aktivnostima i predviđenim budžetima za preduzeća i ustanova daće odbornici Skupštine opštine Aleksinac na sednici koja će biti održana do kraja godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × 4 =