Седница Општинског већа: Нови правобранилац и зелено светло за програме

Општина Алексинац ће у новој години имати новог правобраниоца пошто Ивану Станковићу, који сада обавља ову функцију, истиче петогодишњи мандат а и стиче првог јанувара право на пензију. Општинско веће је на данашњој седници једногласно усвојило Решење о постављењу Далиборке Микић, дипломираног правника из Алексинца, за правобраниоца на мандатни период од пет година који почиње од првог јануара наредне године. Она је до сада обављала функцију заменика општинског правобраниоца. Већници су дали сагласност и на постављење Марине Стефановић, дипломираног правника из Доње Трнаве, за заменика правобраниоца општине Алексинац.

Председник општине и Општинског већа Ненад Станковић захвалио се Ивану Станковићу на дугогодишњој успешној сарадњу и раду у органима локалне самоуправе. Иван Станковић је узвратио оценом да је та сарадња била успешна и да је задовољан што одлази у пензију сматрајући да када човек стекне право на тај статус место треба да уступи млађима, како би се одржао кадровски континуитет у јавним службама. По њему пензионери ако желе и даље да раде то треба да чине у приватном бизнису.

Општинска влада дала је сагласност и на поднете ценовнике за пружање услуга од стране јавних комуналних и других предузећа које нису мењани у односу на прошлу годину. Већници су прихватили и вансудска поравњања као оштету од уједа паса луталица по осам захтева, па ће из буџета грађанима из Житковца, Алексинца, Честе, Ниша, Гредетина и Прћиловице бити исплаћено 264 хиљада, односно појединачно по 33 хиљаде динара.

Општинско веће је дало сагласност на програме рада, као и на финансијске планове, за 2020. годину алексиначким јавним предузећима и установима. Коначну реч о планираним активностима и предвиђеним буџетима за предузећа и установа даће одборници Скупштине општине Алексинац на седници која ће бити одржана до краја године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =