Savet za saobraćaj – odluka na popravnom

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac na današnjoj sednici povukao je sa dnevnog reda predlog Odluke o regulisanju saobraćaja, naloživši nadležnoj službi da ovaj dokument sadrži i primedbe i predloge koje su članovi ovog tela danas izložili.

Čedomir Rakić
Čedomir Rakić, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Opštine Aleksinac

Odluka će biti urađena na osnovu sada važećeg Pravilnika o saobraćaju u našoj opštini kako bi se ispoštovala zakonska obaveza u ovoj oblasti. Odlukom bi se  uskladilo stanje na terenu sa propisima predviđenim Projektom. Ujedno je doneta i Odluka o raspisivanju javne nabavke za izradu izmene Pravilnika o javnom saobraćaju u našoj opštini, kako bi se on uskladio sa trenutnim realnim potrebama učesnika u saobraćaju.
Članovi Saveta su doneli odluku da finansiraju nabavku nagrada za učenike opštinske smotre „Šta znaš o saobraćaju“ čiji je ovogodišnji domaćin Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu. U te svrhe biće nabavljeni bicikli, kacige i fluorescentni prsluci. Savet je pozitivno reagovao i na Zahtev OO Stranke Rusa Srbije da nadležne službe izađu na teren u Mesnoj zajednici Nozrina i utvrde činjenično stanje kada je u pitanju saobraćaj oko tamošnje škole i Doma kulture. Savet je odredio lice koje će obaviti te poslove i dati predlog za rešavanje tih problema.
Nova sednica Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac biće održana sutra.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + twelve =