veće Aleksinac

Centar za socijalni rad uskoro na novoj adresi

Opštinsko veće opštine Aleksinac na današnjoj sednici donelo je nekoliko odluka o raspodeli budžetskih sredstava za rad udruženja i medija. Većnici su jednoglasno podržali predlog stručne komisije za sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog informisanja, koja je planiranih pet miliona dinara opredelila za 15 pristiglih projekata, od ukupno 27. Antanasković i Vrećić Najviše novca, milion dinara, dodeljeno je Radio Aleksincu, dok je nekoliko projekata dobilo po 150 hiljada. Od projekata koji se realizuju putem televizija TV Kopernikus dobio je 500 hiljada, a Belle amie 400 hiljada.
Većinom glasova većnici su usvojili i rešenje o dodeli sredstava kulturno-umetničkim društvima u ukupnoj vrednosti od 1.700.000 dinara. Najviše para pripalo je GKUD-u „Aleksinac“ 640 hiljada, dok su kulturno umetnička društva „Rutevac“ i  „Merak“ iz Vukašinovca dobili po 120.000, a „Bukovik“ iz Mozgova i „Vakup“ po 100.000 dinara. Ostala društva su dobila sredstva u rasponu od 50 do 90 hiljada. Protiv ovakve odluke bio je većnik Momčilo Antanasković smatrajući da je raspodela nekorektna, jer je gradsko društvo dobilo znatno više sredstava od ostalih.
Izmenom i dopunom rešenja o dodeli sredstava udruženjima građana, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Aleksinac pripašće 208.000 dinara, umesto ranije planiranih 150.000.
Veće je podržalo i zaključak o davanStanković i Nenadović ju na privremeno korišćenje poslovnog prostora Centru za socijalni rad Aleksinac u kome je ranije bilo smešteno Preduzeće za puteve. To je još jedan nagoveštaj da će uskoro početi gradnja nove zgrade Centra.
Opštinsko veće usvojilo je i više odluka o kojima će konačnu reč dati odbornici Skupština opštine Aleksinac. Većnici su se pozitivno izjasnili o nacrtu odluke o pijacama, kao i o dopuni odluke osnivačkog akta Javno komunalnog preduzeća „Komunalne usluge“ u Aleksincu. Ako odbornici budu istog mišljenja stvoriće se pravni uslovi da renoviranom zelenom pijacom u Žitkovcu, umesto Mesne zajednice, upravlja ovo preduzeće.
Veće je podržalo i dopunu odluke kojom se određuju dva nova autobuska stajališta u Vakupu, kod mosta i okretnice i tri u Trnjanu na ulazu, kod železničke stanice i kod raskrsnice. Da bi ova odluka bila validna mora se izjasniti i Skupština opštine Aleksinac.
„Niš-ekspres“ je podneo zahtev za još jedanaest stajališta, ali za sada nije data saglasnost zbog neispunjavanja bezbedosnosnih uslova ili zato što se ona nalaze na regionalnom putu za koji su zaduženi republički organi.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − nine =