Саопштење ОО ССП: Изборе у месним заједницама одмах поништити

Општински одбор Странке слободе и правде у Алексинцу доставио је нашој информативној редакцији Саопштење за јавност које се односи на изборе за савете месних заједница који су у току на подручју општине.

У поменутом саопштењу које је потписао председник алексиначког општинског одбора ове странке стоји да актуелна општинска власт СНС у Алексинцу, спроводи против Уставне и нелегитимне изборе за савете месних заједница, кршећи Устав Републике Србије, као највишег правног акта земље. Ова странка износећи тврдње о наводном кршењу Устава позива се на чл. 52. став 1 цитирајући „Сваки пунолетан, пословно способан држављанин Републике Србије, има право да бира и буде биранˮ.

Општинска власт СНС, стоји даље у Саопштењу ОО ССП, организује изборе за савете МЗ (непосредни избори), тајним гласањем, где сви грађани нису добили позиве за гласање и обавештење о изборима. Самим тим је великом броју грађана општине Алексинац, ускраћено право да бира и буде биран.

Општински одбор Странке слободе оцењује да овакав начин бахатости актуелног режима, доводи до опасних подела и сукоба у друштву, а сам начин организовања и спровођења избора, доказ заробљене државе, и позива да се избори за савете месних заједница одмах пониште јер су нелегитимни и противзаконити.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 3 =