Sabor paprikara uz Drljaču

Sedamnesti Sabor paprikara biće održan u petak i subotu, 6. i 7. septembra u Rutevcu. Prvog dana stručni žiri obići će parcele koje su poljoprivrednici prijavili za takmičenje, a naveče od 20 sati je zabavni program. Istog dana, u petak, od 16 časova je i turnir u malom fudbalu.

Sutradan, u subotu u 16 časova je nastavak turnira u malom fudbalu, a sat kasnije počinje takmičenje u kuvanju paprikaša. U isto vreme, u 17 sati, biće priređene izložbe ručnih radova, crteža na temu paprike i jela od paprike. Završni deo manifestacije je u 20 sati, kada će nastupiti folklorne grupe i gost večeri. Prema najavama organizatora, to bi trebao da bude Bora Drljača. Tada će biti proglašeni i najbolji učesnici Sabora.

Povrtari će moći da se takmiče u nekoliko kategorija: za najbolji rod paprike na parceli, za najdužu i za najtežu papriku. U prvoj kategoriji dodeljuju se tri, a u druge dve po jedna nagrada. Predviđena je i nagrada za najbolji paprikaš, kao i osam nagrada za učenike od prvog do osmog razreda – učesnike likovnog konursa. Kada su u pitanju najmlađi, biće nagrađena i dva literarna sastava na temu paprike, u konkurenciji od petog do šestog, i od sedmog do osmog razreda.

Zainteresovani poljoprivrednici i ostali građani za učešće na Saboru paprikara u takmičarskom delu mogu do sutra (5. septembar), da se prijave putem telefona na broj 062/ 111- 95- 77.

Organizator Sabora je Mesna zajednica Rutevac, a pokrovitelj Opština Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

16 + sixteen =