Сабор паприкара уз Дрљачу

Седамнести Сабор паприкара биће одржан у петак и суботу, 6. и 7. септембра у Рутевцу. Првог дана стручни жири обићи ће парцеле које су пољопривредници пријавили за такмичење, а навече од 20 сати је забавни програм. Истог дана, у петак, од 16 часова је и турнир у малом фудбалу.

Сутрадан, у суботу у 16 часова је наставак турнира у малом фудбалу, а сат касније почиње такмичење у кувању паприкаша. У исто време, у 17 сати, биће приређене изложбе ручних радова, цртежа на тему паприке и јела од паприке. Завршни део манифестације је у 20 сати, када ће наступити фолклорне групе и гост вечери. Према најавама организатора, то би требао да буде Бора Дрљача. Тада ће бити проглашени и најбољи учесници Сабора.

Повртари ће моћи да се такмиче у неколико категорија: за најбољи род паприке на парцели, за најдужу и за најтежу паприку. У првој категорији додељују се три, а у друге две по једна награда. Предвиђена је и награда за најбољи паприкаш, као и осам награда за ученике од првог до осмог разреда – учеснике ликовног конурса. Када су у питању најмлађи, биће награђена и два литерарна састава на тему паприке, у конкуренцији од петог до шестог, и од седмог до осмог разреда.

Заинтересовани пољопривредници и остали грађани за учешће на Сабору паприкара у такмичарском делу могу до сутра (5. септембар), да се пријаве путем телефона на број 062/ 111- 95- 77.

Организатор Сабора је Месна заједница Рутевац, а покровитељ Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + twenty =