Алексинчани трећи у Белој Паланци

Екипа Рукометног клуба „Алексинацˮ освојила је треће место на традиционалном Меморијалном турниру „Зоки и Салеˮ који је одржан у Белој Паланци. Осим Алексинчана, на турниру су учествовали и рукометаши „Топличанинаˮ из Прокупља, „Зајечараˮ и домаћина, „Беле Паланкеˮ.

У финалу домаћини су са 23:22 славили против „Топличанинаˮ, а у мечу за треће место „Алексинацˮ је са 35:27 победио тим „Зајечараˮ. Пре финала и утакмице за треће место, одигране су још два меча: „Бела Паланкаˮ је са 37:33 савладала „Алексинацˮ, а „Топличанинˮ је са 31:28 победио екипу „Зајечараˮ.

Тренер РК „Алексинац“ Владан Стошић задовољан је учинком својих изабраника.

‒ Прву утакмицу смо изгубили од домаћина турнира, екипе „Беле Паланкеˮ. Била је то тешка утакмица, преломило је њихово веће искуство и већа ротација и промена. У суштини могли и мало боље, али сам се трудио да свим играчима пружим шансу. Када је реч о другој утакмици, екипу која је прошле године била другопласирана у нашој лиги и која и ове године јури улазак у виши ранг, екипу Зајечара, победили смо убедљиво са осам голова разлике, тако да у суштини могу бити задовољан игром. Оно што смо планирали то смо и остварили. Са нама су били и неки играчи који нису довољно тренирали и били у тренажном процесу, али су и они задовољили онолико колико им тренутне могућности дозвољавају ‒ вели тренер Стошић.

Иначе, у оквиру припрема за нови шампионат, који ће стартовати 21, односно 22. септембра, рукометаши „Алексинцаˮ сутра ће у Нишу играти контролни меч против „Железничара 2ˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 10 =