Са председником: Брђанка спремна за рок-журку, „сређује” се Руски споменик

Све је спремно за „Мото-рок журку”, коју у градском парку „Брђанка” од петог до седмог јула организује Мото-клуб „Бели анђео”, поводом 30 година свог постојања. У оквиру овог својеврсног спектакла наступиће „Атомско склониште”, „Кербер”, „Риф бенд”, „Веселе осамдесете” и „Деминутив бенд”.

Простор на коме ће бити одржан овај скуп мотоциклиста данас су обишли председник општине Алексинац Далибор Радичевић и директор Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” Далибор Марковић који су се уверили у то да је овај популарни градски парк уређен и сређен да дочека посетиоце.

Бити данас у парку Брђанка је било изузетно пријатно, али није било пуно посетилаца. Већина Алексинчана је у то време била у центру града, одмарајући на некој од постављених клупица или у некој летњој башти.

Председник општине Радичевић је оценио, на основу онога што је могао видети данас, да Комунално предузеће одржава Брђанку на врло високом нивоу, поготово имајући у виду да је вегетација у претходних месец, месец и по дана, била изузетно бујна и густа.

‒ Феноменалан парк који треба да претрпи још неке измене због овог пројекта који имамо заједно са Министарством и требало би у неком наредном периоду да се и он сам реализује. И ја се надам да ћемо на тај начин и вратити људе. Ставили смо и видео-надзор због безбедности самих људи који долазе овде у парк, тако да очекујем да парк буде у пуној функцији, ако не пре краја ове године онда барем почетком следеће године. Имамо и објекат који је у прилично урушеном стању о коме треба исто размислити да и он претрпи реконструкцију или евентуално да се изда некоме тако да би употпунили садржај. Има шта да се ради још на Брђанци али ја сам задовољан и самим радом комуналног предузећа и начином како га одржавају ‒ био је изричит Радичевић.

Наш саговорник сматра да је дефинитивно побољшана безбедност и да је велики проблем био како сачувати све оно што је урађено и постављено у овом парку.

‒ Откако смо ставили видео-надзор, тога више нема. Сада је остало само да довршимо уређење комплетног простора или евентуално ако треба и да појачамо надзор на места која нису покривена, тако да очекујемо да градски парк скроз промени изглед ‒ појаснио је председник општине.

Први човек алексиначке локалне самоуправе се сложио са нашом констатацијом да је на Брђанци веома пријатно и да има добрих услова за одржавање, лети и рано с јесени, одређених културних догађаја у њему.

‒ И то би била одлична варијанта. У граду је сада већ врућина, овде је сасвим пријатно, природни амбијент је такав да постоје могућности за одржавање и разних културних манифестација. Трудићемо се да оживимо градски парк и на тај начин ‒ поручио је Радичевић, који ће највероватније на челу општине бити и у следећем мандату.

Садашњи, и будући председник је најавио и реконструкцију самог Руског споменика од стране Амбасаде Русије, која је преузела обавезу да ће финансирати саму реконструкцију и уређење око споменика.

Један коментар

  1. Da, isto kao što je i Jaz zaživeo, kad doneli kontejner pred izbore da se slikaju ispred njega, a onda ga odneli i vratili sve na staro. Isto tako će i Brđanka da oživi, kad neko drugi organizuje manifestaciju a gospoda iz opštine se pojave samo da se slikaju.

    A mnogo bitnija pitanja, recimo šta je uzrok trovanja u Magni, ili obećanje predsednika opštine još iz 2020. da će u roku od godinu dana (nismo svi senilni) da se reši pitanje prevoznika u Aleksincu i ovi hohštapleri iz Niš Ekspresa konačno izbace iz grada – za to nikom ništa. Ali za slikanje, uvek spremni.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + five =