Резултати за понос: 21 такмичење – 103 медаље!

Недавно одржани џудо турнир „Сокобања Опен” у Сокобањи био је последње такмичење за чланове Џудо клуба „Алексинац” пре одласка на заслужени одмор. Пауза после напорне полусезоне пружа одличну прилику да се сумирају досадашњи резултати клуба.

− У првој половини године учествовали смо на 21 такмичењу и освојили 103 медаље – 26 златних, 23 сребрне и 54 бронзане. На регионалним такмичењима изборили смо 32 одличја, а на државним првенствима пет медаља, укључујући једну златну и четири сребрне. На ранг-листи Џудо савеза Србије, клуб је на 25. месту од 120 клубова, док наш такмичар Вељко Манојловић заузима 24. место по броју освојених медаља. – каже тренер Бојана Станковић и наглашава да је свака освојена медаља значајна као својеврсно сведочанство о великом раду и преданости овом спорту. − Ипак, посебан значај имају медаље које су наши такмичари освојили на државним првенствима. Џудо је олимпијски спорт и конкуренција је изузетно јака. Самим тим, чињеница да смо освојили толико државних медаља говори да се у клубу заиста озбиљно и марљиво ради. – додаје Станковић.

Неколико такмичара Џудо клуба „Алексинац” истакли су се својим резултатима. Лазар Стоиљковић је на почетку године постао првак региона, а потом освојио треће место на Kадетском првенству Србије. Такође, освојио је треће место на Олимпијским спортским играма ученика основних и средњих школа Србије у Новом Саду. Лав Петровић је био први у региону у конкуренцији старијих пионира и трећи на републичком првенству. Вељко Манојловић је био првак региона и трећи на државном првенству млађих пионира. Лазар Русимовић је остварио најбоље резултате до сада, освојивши титулу првака на Школској олимпијади Србије. Од Основне школе „Љупче Николић”, чији је ђак, добио је специјалну награду као први ученик те школе који је освојио златну медаљу на овом престижном надметању. Такође, Савез за школски спорт општине Алексинац прогласио је Русимовића за најбољег такмичара у конкуренцији пионира на подручју општине у минулој школској години.

− Поносни смо и на резултате двоје наших такмичара, Петре Ристић, ученице Основне школе „Десанка Максимовић” у Катуну, и Вука Петровића, ученика алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе”, који су у својим школама проглашени за спортисте генерације. – истиче Станковић.

Након летње паузе, клуб ће започети интензивне припреме за организовање међународног турнира „Алексинац Опен” који је заказанза 7. септембар.

Фотографије: Лична архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − six =