Руси на Вакрс посетили Алексинчане: Празнични концерт у Дому културе

На великој позорници Центра за културу и уметност у Алексинцу синоћ је одржан Васкршњи дечји концерт. На концерту су наступали чланови Театра музике и плеса „Крцко Орашчићˮ из руског града Оренбурга, мушки вокални састав „Чаробњаци из двориштаˮ из руског града Вороњежа, као и чланови алексиначких хорова „Мали вокалиˮ Центра за културу и уметност и дечјег хора Основне музичке школе „Владимир Ђорђевићˮ.

Срдачним речима добродошлице на руском, енглеском, немачком и француском језику вече су отворили младићи и девојке театра „Крцко Орашчићˮ. Чланови овог театра представили су се у плесним и глумачким тачкама у којима повезују елементе традиционалног балета са модерним плесом.

Љупки дечаци вокалног састава „Чаробњаци из двориштаˮ отпевали су и интерпретирали неколико нумера којима су освојили срца многобројне публике у алексиначкој сали.

Алексиначкој публици и гостима из Русије, представили су се и „Мали вокалиˮ Центра за културу и уметност и дечји хор Основне музичке школе „Владимир Ђорђевићˮ. На самом крају наши хорови и гости из Русије заједно су отпевали српску народну песму „Тамо далекоˮ.

Васкршњем дечјем концерту присуствовали су и бивши амбасадор Русије у Србији Валериј Јегошкин, председник руско-српског пријатељства Стефан Генич, заменица председника општине Обњинск Татјана Сергејевна и директори основних школа из Обњинска и Калуге.

Гости из Русије уручели су захвалнице учесницима концерта, наставницима руског језика на територији општине Алексинац и другим сарадницима. Бивши амбасадор Русије у Србији Валериј Јегошкин уручио је директорки Центра за културу и уметност Маји Радоман Цветићанин статуу Александра Невског као симбол руско-српског пријатељства.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 17 =