Реакција ОО ССП на одговор локалне власти о изборима у месним заједницама

Председник Општинског одбора Странке слободе и правде у Алексинцу Милош Петровић доставио је нашој редакцији Отворено писмо које је упутио председнику Скупштине општине Алексинац Ненаду Станковићу као реакцију на његов одговор поводом тражења ове политичке групације да се пониште избори за савете у месним заједницама.

Петровић је одговор првог човека локалног парламента оценио негативним написавши у отвореном писму „Ваш одговор, на захтех ОО ССП у Алексинцу, о поништењу против уставних избора за савете месних заједница, је испод сваког критеријума, чак може да се сматра и срамним. У вашем одговору, наводите и признајете да нисте поступили у складу са Законом о локалној самоуправи члан 74 став 3, члан 46 одлука о месним заједницама (начин обавештавања приликом избора за савете МЗ), што представља кривично дело где ви такав документ потписујете, односно признајете своју кривицу. Морам да признам да сам одушевљен, вашим политичким искуством, као и вашим стручним сарадницима који тумаче и спроводе закон. Очигледно је да, како себе тако и ваше стручне сараднике, сматрате особама за које закони не важеˮ.

Петровић је у отвореном писму оценио негативно Станковићев рад у локалној извршној власти  замерајући му да се за то време одселило преко 20 хиљада житеља општине и да је поред развојног буџета уништена путна инфраструктура и да људи возе аутомобиле по калдрми.

На крају овог дописа достављеног нашој редакцији први човек ОО ССП у Алексинцу је поручио у стилу политичког маркетинга „да у Србији долази време слободе и правде, где ће овако скарадно организовани избори за савете месних заједница, бити поништени, а све одлуке које спроводе месне заједнице, биће под лупом законаˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − six =