Прича која се дешава сваког дана

Најмлађа алексиначка публика синоћ се обрела у свету инсеката. Током друге фестивалске вечери четвртог ЗИПО феста, малишани су у представи„Кли и Клак” са бубама на један занимљив начин учили о екологији.

Велику пажњу малишана највероватније су изазвале маске инсеката које су носили глумци Чича Мичиног позоришта, а и брза прича са доста акције на сцени. Кли и Клак, као се и иначе зова представа, пчела и мрав провели су малишане кроз један мали свет са поруком да ако много малих бића уради много малих ствари на много малих места десиће се нешто много велико.

Након одигране представе глумци су се обрели на округлом столу где су говорили о својим улогама, а међу заинтересованима да чују њихова искуства било је највише деце. Модератор разговора и ове вечери био је Бранко Поповић.

− Имали смо прилику да гледамо једну јако интересантну представу у којој је тема веома важна за данашње време, веома нас дира, тангира, припада оној како се данас модерно каже ‘зеленој агенди’. Припада једној теми која је веома ангажована и често се већ понавља и прави се јако пуно телевизијских серија и различитих научно-популарних програма који третирају овај проблем − рекао је Поповић на почетку разговора.

Писац, а и редитељ представе „Кли и Клак” је Матеја Поповић који је присутнима објаснио како је изабрао баш ову тему.

− Мислим да о одабиру теме немам шта пуно да кажем, зато што тај позоришни програм, као нешто што је ту присутно и што утиче на све нас и чега смо сви на неки начин свесни, само некад мало заборавимо, је нешто што је важно поготово за децу. Важно је за њихово подсећање на то да треба да пазимо и да треба да размишљамо, можда да неког од њих мало подстакне да нешто додатно о томе истражи − рекао је Матеја Поповић и додао да ово није прича као бајка која се некад десила, ово је прича која се дешава свакога дана, ово је прича која ће тек почети да се дешава.

У наставку фестивала, вечерас од 19 сати, на репертоару је „Чаробњак из Оза” врањанског позоришта „Бора Станковић“, док ће представу Пулс театра из Лазаревца „Сребрни цар” малишани моћи да погледају у петак.

Како је у сали ограничен број места  и вечерашња представа  биће емитована преко интернета.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =