„Распевана просвета” певала за Вељка

Два дана уочи Митровдана и Дана просветних радника за алексиначку просвету био је посебан дан, јер је поводом прве годишњице свог постојања Хор просветних радника одржао Велики хуманитарни концерт под називом „Распевана просвета”.

Овакво обележавање Дана просветних радника, почело је прошле године када су скупљали новчана средства за колегинуцу и тада су најавили да ће, ако буде потребе, да скупљају помоћ и за неког другог, а то је ове године био Вељко, дечак за кога су већ биле организоване хуманитарне акције.

Иначе ово је био пети хуманитарни концерт што нам је и потврдила Миља Миловановић, диригент хора.

− Сви наши концерти су хуманитарног карактера и синоћ смо певали за нашег другра малог Вељка. Сакупљено је 66.677 динара. На репертоару су се нашле домаће поп и рок песме, оне заборављене, али и оне актуелне. Такође могли сте да чујете скеч наших колега и да видите наступ плесног клуба Ронде. Још увек нисмо сигурни за наше даље активности, вероватно ће нешто бити око Нове године, али ћемо наше суграђане свакако, као и до сада, благовремено обавестити о свему − каже Миља Миловановић.

Иначе, концерт је одржан под покровитељством Центра за културу и уметност Алексинац, а у сарадњи са овдашњим Црвеним крстом.

Фотографије: Саша Гидра Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + six =