UG Radinost

„Радиност” ради деценију и по

Када се неколико алексиначких ентузијасти окупило средином децембра 2005. године са намером да оснује удружење које ће за циљ имати заштиту старих заната, домаће радиности и традиционалних специјалитета алексиначке кухиње нису ни слутили да ће Удружење грађана „Радиност” након 15 година бити препознатљиво у Србији и иностранству као стожер очувања културног блага наше Општине.

Ово удружење тренутно окупља тридесетак чланова са територије алексиначке општине, који су од оснивања постигли изванредне резултате у раду и промоцији Општине Алексинац, а који се огледају у успешној Етно-манифестацији „Вредне руке“, која се одршава сваке године на Дан општине Алексинац.

Међутим, због пандемије корона вируса, чланови Удружења грађана „Радиност“ у последње време мало другачије раде. Они израђују производе домаће радиности и сувенире у својим домовима, а поводом јубилеја су одлучили да те производе поклоне у хумане сврхе грађанима наше општине, којима су они најпотребнији.

Иначе, њихови одабрани производи израђени током ове и ранијих година изложени су у просторијама удружења које се налазе на стадиону Фудбалског клуба „Напредак” у Алексинцу, као и на сталној изложби сродних Удружења Нишавског Округа, у салону Туристичке организације Ниш у Нишу.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 3 =