„Радиностˮ поред стадиона

Поред главног улаза у Градски стадион, у Улици 7. јула данас је отворена просторија Удружења грађана „Радиностˮ из Алексинца.

У присуству оснивача, чланова удржења, директора и радника јавних установа и других гостију, просторију су свечано отворили Живица Видановић, председница удружења и њен заменик Драгослав Ристић.

‒ Негде у децембру месецу 2005. године кренули смо са акцијом обнављања манифестације ‘Сусрети села’ и обиласком наших села схватили да поседујемо једно благо што се тиче старих заната и домаће радиности. Дошли смо у Алексинац и решили да формирамо једно удружење које ће да окупи све људе који се баве старим занатима и домаћом радиношћу и у томе смо успели ‒ рекао је Драгослав Ристић, потпредседник Удружења грађана „Радиностˮ и подсетио све присутне да је удружење званично почело са радом 12. децембра 2005. године.

Председница удружења Живица Видановић се овом приликом захвалила директорки Спортско-рекреативног центра Алексинац, Милени Максимовић и директорки Центра за културу и уметност, Маји Радоман Цветићанин, као и челницима општине који су препознали потребу да удружење добије нове просторије где ће изложити радове својих чланова.

‒ Ове године смо се проширили и добили смо нову просторију, која је већа и боља за наш рад и уопштено као изложбени салон. Овде можемо да се окупљамо, да одржавамо састанке и да одрађујемо радионице, тако да смо веома задовољни ‒ додала је Живица Видановић и напоменула да се и у склопу Центра за културу и уметност налази једна просторија у којој ће бити изложени радови овог удружења.

Просторија УГ „Радиностˮ биће отворена од четвртка, 9. маја, сваког радног дана у периоду од 10 до 12 сати, за све заинтересоване суграђане који могу да погледају или купе радове овог удружења, као и за будуће чланове.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =