Публика гласала за „Шта ће бити са свима нама”

На овогодињем 11. Фестивалу првоизведених представа ПИП, завршеном синоћ у Алексинцу, публика и жири су имали слична размишљања, када су у питању додељене награде. Донекле је изузетак код изјашњавања о најбољој представи.

Иако је високу оцену добила највише награђена представа „Успаванка за Алексију Рајчић” београдског Народног позоришта, ипак нешто бољи оцењивачки просек гледелишта задобио је комад „Шта ће бити са свима нама” у продукцији Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина.

Ово сазнање да је алексиначка публика, у великој конкуренцији, свој глас поклонила баш глумцима представе, као и редитељу и једном од писаца текста Борису Лијешевићу, обрадовао је све у Зрењаниском театру.

– Нама је ово друго учешће на Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу. Прошле године смо освојили награду за најбољу мушку улогу и за најбољег младог глумца. Свакако да ова награда импонује, поготово у јакој конкуренцији где су били Народно, Атеље, БИТЕФ, Крагујевачко позориште. Свакако импонује да у тој конкуренцији добијемо награду публике. На крају крајева, стварамо за ту публику. Онда је јако значајно када нас публика највише оцени, као што се овај пут десило – каже Дејан Карлечик, директор и глумац у овој установи, у изјави за наш медиј.

Наш саговорник  мисли да фестивал у Алексинцу има велику тежину и значај, јер на неки начин промовише младе, нове драмске писце, домаће и стране, тако да тај концепт даје неку веру за бољу будућност позоришта.

– Ми ћемо свакако у овој сезони радити две праизведбе, тако да ће селектор имати шта да види код нас, а можда и одабере неку за следећи ПИП – завршава Карлечик.

Сигурно je да ће нови селектор др Миливоје Млађеновић погледати ове представе и у складу са концепијом Фестивала донети праву одлуку у интересу смотре, какав је Фестивал првоизведених представа ПИП, који се након обнављања следеће године одржава по 12. пут.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =