Пут који треба заобићи: Борба са временом макар за први слој асфалта

Радници нишке фирме „Елит коп” су од јутрос на терену и покушавају да деоницу пута Трњане – Јаковље од Доње до Горње Пешчанице, која је у фази реконструкције, ослободе вишка воде и створе предуслове за наношење првог слоја асфалта.

Такође, потребно је и поново изравнати пут који је услед падавина оштећен, па је сада права ноћна мора за возаче. Скоро да је од многобројних рупа и других препрека кретање возила могуће брзином од двадесетак километара на сат.

Инвеститор и надлежне општинске службе кажу да ће се потрудити да макар до првог снега буде постављен први део асфалта, а завршни на пролеће. Да би се то и догодило, потребно је проћи неколико дана без падавина.

Садашњем извођачу послови су поверени након поновљеног јавног позива, пошто је инвеститор Општина Алексинац раније раскинула уговор са фирмом „Бетон – стил” из Александровца, која је била дужна да целокупан посао заврши до 15. септембра. Како је тада наведено, до престанка сарадње је дошло због непоштовања динамике и рока завршетка радова, као и ангажовања недовољне и неадекватне механизације од стране извођача.

Због немарности и неодговорности, народ има проблема са прашином, рупама, рабљењем аутомобила и губљењем времена, док претходни извођач уз казнени бонус који може да износи до пет посто погођене суме и плаћених дотадашњих радова, негде наставља са пословањем и надокађује пропуштену зараду. Не хају они што народу нема ко да надокнади штету.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + three =