Prvo pa zlato

U Milenijum centru u Vršcu juče je održan 12. Međunarodni džudo turnir „Trofej Vršca”. Ova tradicionalna sportska manifestacija okupila je oko 550 takmičara iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske.

Prvo mesto i zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji do 66 kilograma osvojio je takmičar Džudo kluba „Aleksinac”, Lazar Stanković. U ovoj kategoriji nadmetalo se 20 takmičara koji su bili svrstani u četiri grupe. Na putu do pobedničkog trona izvojevao je pet pobeda i tako došao do prvog zlatnog odličja u 2022. godini.

Osvajanjem najsjajnije medalje na ovom međunarodnom turniru Lazar je nastavio seriju odličnih rezultata  iz prošle godine zbog kojih je nagrađen posebnim priznanjem Sportskog saveza opštine Aleksinac u tradicionalnoj akciji ove asocijacije za izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva.

Kadeti Džudo kluba „Aleksinac”, kako nam je rekla trener Bojana Stanković, narednog vikenda, tačnije 5. februara, učestvovaće na Regionalnom šampionatu centralne Srbije u Nišu, a nedelju dana kasnije i na Šampionatu Srbije u Beogradu.

Fotografije: DŽK Aleksinac

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

two × four =