Prvi korak ka biciklističkoj stazi

Nakon što je Opština Aleksinac prošle godine uspešno obeležila Evropsku nedelju mobilnosti organizovanjem aktivnosti u toku cele nedelje, na konkursu kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i ifrastrukture dobila je podsticajna sredstva za unapređenje stanja u oblasti održive mobilnosti.

Sredstva od milion dinara namenjena su za izradu Projekta uređenja biciklističke staze sa trotoarom od Aleksinca, kroz naseljeno mesto Žitkovac do ulaza u naseljeno mesto Moravac i za kupovinu 4 parking zone za bicikle koje će biti kod pešačke zone iz pravca bočnih ulica.

Ugovor o dodeli podsticajnih sredstava za unapređenje stanja u oblasti održive mobilnosti između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opštine Aleksinac potpisan je juče, na informativnoj radionici kada je predstavljena Evropska nedelja mobilnosti za 2022. godinu, koja će biti održana od 16. do 22. septembra.

Tema manifestacije ove godine biće „Bolja povezanost“ i realizovaće se pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije“. Kampanja ima za cilj da podstakne građane da odaberu načine kretanja koja ne koriste fosilna goriva i time doprinesu unapređenju kvaliteta životne sredine u gradskim sredinama.

Naslovna fotografija: Ilustracija (izvor: Gugl) / Ostale fotografije: Izvor Opština Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

two × five =