Први корак ка бициклистичкој стази

Након што је Општина Алексинац прошле године успешно обележила Европску недељу мобилности организовањем активности у току целе недеље, на конкурсу код Министарства грађевинарства, саобраћаја и ифраструктуре добила је подстицајна средства за унапређење стања у области одрживе мобилности.

Средства од милион динара намењена су за израду Пројекта уређења бициклистичке стазе са тротоаром од Алексинца, кроз насељено место Житковац до улаза у насељено место Моравац и за куповину 4 паркинг зоне за бицикле које ће бити код пешачке зоне из правца бочних улица.

Уговор о додели подстицајних средстава за унапређење стања у области одрживе мобилности између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и општине Алексинац потписан је јуче, на информативној радионици када је представљена Европска недеља мобилности за 2022. годину, која ће бити одржана од 16. до 22. септембра.

Тема манифестације ове године биће „Боља повезаност“ и реализоваће се под слоганом „Крећимо се квалитетније“. Кампања има за циљ да подстакне грађане да одаберу начине кретања која не користе фосилна горива и тиме допринесу унапређењу квалитета животне средине у градским срединама.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Гугл) / Остале фотографије: Извор Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 11 =