Пропала два јавна тендера за столарију на згради општине

Раст цене грађевинског материјала одразиле су се и на планиране радове на згради где је смештена алексиначка локална самоуправа. Како је већ најављено ове године просторије општинске администрације би требало да добију нову столарију како би се повећала њихова енергетска ефикасност. Нажалост, до сада су пропале две јавне набавке.

Слаб одзив и високе цене столарије су главни разлози што још увек нису додељени радови једином досадашњем понуђачу. За ове радове осим издвојених пара из локалног буџета, око три милиона динара, на конкурсу код владине канцеларије која се бави развојем недовољно развијених општина, на чијем је челу министар без портфеља Новица Тончев, добијено је додатних седам милиона динара. Да са јавним набавкама не иде баш глатко потврдио нам је и председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

-Први пут се није јавио нико од понуђача који могу да те радове изведу. Други пут када је расписана јавна набавка јавила се само једна фирма из Београда, али са понудом која је за 3,5 милиона већа него средства која смо ми определили. Ми ту понуду нисмо могли да учинимо прихватљивом јер нисмо имали бар још једног понуђача да бисмо реално сагледали да ли је њихова цена исправна или не ‒ објашњава први човек општине Алексинац.

Он је још и казао да се сада ради поновно испитивање тржишта и ако се покаже да је потребно издвојити додатна средства она ће бити обезбеђена.

‒ Пробаћемо да до краја године заменимо столарију на згради општинске управе која је у катастрофалном стању ‒ каже на крају разгова председник Радичевић.

Из овог примера може се закључити да је дошло неко време када није најважнија ствар за инвеститоре обезбеђивање средстава, већ и проналажење коректног, валидног извођача и по ценама које не „дивљајуˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =