Родна равноправност приоритет Општине Алексинац

Општинска управа општине Алексинац доставила је на јавни увид Нацрт Акционог плана за унапређење родне равноправности општине Алексинац за период 2021 – 2025. године.

Како стоји на почетку овог Нацрта, током претходне четири године родна равноправност и побољшање положаја жена стављени су међу приоритетне области јавних политика. Општина Алексинац ставиће на располагање у наредном периоду све доступне ресурсе – људске, логистичке и материјалне у циљу унапређења родне равноправности на локалном нивоу. Нови Документ одсликава приоритете локалне заједнице и настоји да одговори на реалне потребе. Рачунајући на помоћ и подршку грађанки и грађана нови Локални акциони план за родну равноправност и једнаке могућности Општине Алексинац представља обавезу и одговорност свих нас. Очекивања су да сви значајни актери дају допринос његовој примени као и праћењу успешности његове имплементације.

Заинтересовани грађани могу своје предлоге, сугестије и коментаре на Нацрт Акционог плана, доставити путем мејла – rodnaravnopravnost@aleksinac.org

Јавни увид у документ грађани ће имати до петка 17. септембра. Након истека рока биће прослеђен Општинском већу и Скупштини општине Алексинац на усвајање.

Нацрт Акционог плана објављен је на сајту – www.aleksinac.org, у делу Јавне расправе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − nineteen =