Прижељкују бараж за виши ранг

У прва три кола пролећног дела првенства Нишавске окружне лиге, фудбалери Палилуле из Алексинца забележили су једну победу и два пораза. Пред својим навијачима са 3:2 победили су новајлију у лиги Елид из Доњег Душника, у Батушинцу су поражени од тамошње Младости са 5:0, а пораз су претрпели и у Балајинцу од Земљорадника са 2:1. Са осам тријумфа, два ремија и девет пораза и уз гол-разлику од 33 постигнута и 39 примљених голова, Палилула је са 26 бодова на деветој позицији.

‒ На старту другог дела првенства изгубили смо две утакмице и платили цех несискуству. Током зимске паузе значајно смо подмладили тим, јер је омладинска екипа Напретка престала да се такмичи. Отуда су дошли играчи рођени 2000, 2001. и 2002. године, тако да у екипи доминирају омладиници уз два-три искусна играча, ако могу да их назовем искусним, јер и они исто имају по 24-25 година ‒ каже тренер Палилуле, Марко Стевановић.

‒ Наше амбиције су опстанак у лиги. На основу постигнутих резултата до сада ми уопште нисмо угрожени, чак у неким комбинацијама ако седма екипа буде играла бараж постоје неке могућности да се докопамо и тог баража. Свако има велике амбиције па тако и ми, никад се не зна.

‒ У јесењем делу шампионата били сте тренер Напретка, а сада сте се вратили у свој матични клуб. Узгред, Ви сте и један од оснивача Палилуле.

‒ Напредак сам морао да напустим јер сам тренутно на семинару за УЕФА Б лиценцу, па ми обавезе нису дозвољавале да постигнем баш све. Поседујем Ц лиценцу и са њом сам радио на основу неких искустава које сам стекао од тренера који су ме тренирали. На овом семинару предавања нам држе тренери који имају велико искуство, који су радили у репрезентацијама и озбиљним клубовима и од њих може доста да се научи. Тек сада када сам кренуо мало озбиљније да се бавим овом тематиком видим да доста тога нисам знао. А у Палилулу сам се вратио да помогнем овим младим момцима да што боље одиграју ову полусезону и припреме се за нову ‒ каже на крају разговора тренер Марко Стевановић.


Решен проблем игралишта

Фудбалски клуб Палилула је основан 2010. године у Алексинцу. Одмах се укључио у Општинску лигу и освојио прво место са 73 бода, односно 24 победе, један реми и један пораз, уз фантастичну гол разлику 86:21! Освајањем шампионске титуле Палилула се пласирала у Нишавску окружну лигу, где се и данас такмичи, истиче тренер Стевановић.

‒ Клуб беспрекорно функционише, немамо никаквих проблема, нити дуговања, сналазимо се и боримо и надам се да ћемо постојати још дуго. Велики проблем на почетку био је недостатак игралишта. Тај смо проблем решили, успоставили смо коректну сарадњу са Управом ОФК Напретка 1929, представницима Општине и ОТИС-ом ‒ истиче тренер Стевановић.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + five =