Savet

Измене у коришћењу пара за саобраћај

Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац усвојио је на јутрошњој седници измену програма коришћење средстава намењених за његов рад. Савету ће за планиране активности на унапређењу саобраћаја на општинским путевима бити на располагању преко четири милиона динара (4.011.778,оо) и планирано је да три милиона динара буду прикупљена у овој години, док су око милион динара (1.011.778,оо) пренета средства из претходних година. Планирано је да највише новца и ове године буде утрошено на уређење саобраћаја у зони школа преко милион и осамсто хиљада (1.841.778,оо) динара.

Чланови Савета су одлучивали и о неколико пристиглих захтева. Тако је договорено да се формира комисија која ће након обиласка терена у селу Катуну припремити документацију за подношење захтева за постављање огледала на кривини у овом насељу држаоцу саобраћајнице ЈП „Путеви Србије”. Захтев Месне заједнице Моравац да се у зони школе постави хоризонтална и вертикална сигнализација и обележи коловоз вибро тракама биће испоштован након што стигне пројектна документација која је у изради.

Savet

Савет за безбедност саобраћаја на путевима у општини Алексинац подржаће и две акције у овој области, учешћем у пројекту тренинг безбедне вожње за мотоциклисте коју организује републичка Агенција за безбедност, а обезбедиће и награде (бицикли, кациге и прслуци) за најуспешније учеснике Општинског такмичења „Шта знаш о саобраћају“ које ће бити одржано 7. априла у Основној школи „Вожд Карађорђе“ у Алексинцу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 11 =