Привршава се подела пакета

Црвени крст Србије у сарадњи са УНИЦЕФ-ом успео је да обезбеди 150 хигијенских пакета за општину Алексинац, конкретно за ромско подстандардно насеље у Прћиловици, Солунска 1 и 2.

Поред ових пакета обезбађено је 35 хигијенских пакета за децу узраста до две године, пре свега се мисли на дечије пелене, а све пакете на терену деле чланови овдашњег Црвеног крста.

− Црвени крст Алексинац јуче је започео дистрибуцију на самом терену. Дистрибуирани су пакети за 71 породицу, данас настављамо свој рад. Вршимо такође и дистрибуцију пакета хране које је донирало ресорно министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања − рекао је Милан Терзић, секретар алексиначког Црвеног крста.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је током године путем Црвеног крста Србије допремило пакете хране за 500 породица. Добар део су већ дистрибуирали, а како се пословна година завршава, тако завршавају и поделу. како кажу у алексиначком Црвеном крсту, са поделом у подстандардном насељу Солунска завршиће дистрибуцију свих пакета.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + sixteen =