Расписани конкурси за удружења

Чланови општинског већа општине Алексинац су на данашњој седници подржали седам одлука које се односе на расписивање јавних конкурса којим се јавним средствима суфинансирају одређене активности цивилног сектора којe су у интересу грађана општине Алексинац. На пет јавних конкурса који ће бити расписани претпоследњег дана ове године, удружењима грађана из буџета општине Алексинац у 2023. години биће додељено 19,5 милиона динара. На конкурсу који обухвата област културе опредељено је 7 милиона динара, 200 хиљада више него за ову годину, и то удружењима у култури 2,8 милиона, за културно-уметничка друштва опредељено је 1,7 и за црквено-верске заједнице 2,5 милиона динара.

Цивилном сектору који се бави националним мањинама намењено је пола милиона динара, док су за удружења која се баве социо-хуманитарним активностима предвиђена суфинансирајућа средства од 3,7 милиона динара и она су увећана за 600.000 динара. За удружења чија је делатност у вези са заштитом животне средине, екологије, лова, и осталих активности, намењено је 4,3 милиона буџетских средстава.

На данашњој седници општинске владе донета је одлука и о расписивању јавног конкурса за доделу јавних средстава и удружењима у области цивилне одбране и ту је издвојено четири милиона динара, милион и по више него ове године. Та средства биће утрошена на активностима које спроводе стрелци у одбрани од града и елементарних непогода, а милион и по биће намењено за програме у вази са добровољним ватрогасним друштвима.

Рок за подношење пријава и предлога пројеката за ове јавне конкурсе почиње да тече од 30. децембра, када ће они бити објављени на Званичном сајту општине Алексинац и трајаће закључно са 23. јануаром 2023. године. Јавни конкурси и потребна пратећа документација, која ће се моћи преузети, биће објављени на званичном сајту алексиначке локалне самоуправе www.aleksinac.org .

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =