Припреме за продужени боравак у житковачкој школи

Прошле недеље у основној школи „Вук Караџић” у Житковцу кренуло се са радовима на адаптацији простора некадашње кухиње, а који ће бити преуређен у продужени боравак, простор где ће ученици првог и другог разреда моћи, услед заокупираности родитеља на послу, да бораве и припремају се за школску наставу. Продужени боравак у овој основној школи поседоваће кухињу, дневни боравак, ормариће за одлагање ствари и мокри чвор.

− Школа „Вук Караџић” је друга највећа школа у општини и њу похађања негде између 80 и 90 првака. Велики број родитеља је имао проблем и ми имамо нека сазнања да су деца, углавном она где су родитељи у радном односу и немају где да их оставе, морала да иду у школу у Алексинац како би искористили продужене боравке у школи „Вожд Карађорђе” или „Љупче Николић”. Због тога се јавила потреба да се и овде у Житковцу оформира продужени боравак – рекао је, за наш портал, Милан Динић, директор ове школске установе.

Рок за завршетак радова је месец дана и у разговору са директором Динићем сазнали смо да ће продужени боравак у овој школи поседовати све потребне садржаје како би ученици нижих разреда могли да проводе време радећи домаће задатке и припремајући се за поподневну наставу.

− Ми смо већ спровели неке анкете са родитељима, постоји велико интересовање за продужени боравак, тако да ће буквално сваки уложени динар оправдати та средства и очекујем да ћемо имати једну пуну групу, можда и више од једне, да наши будући прваци, односно ученици другог разреда, бораве у том продуженом боравку већ од септембра – поручио је Динић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 10 =