Припреме за масовну вакцинацију у Алексинцу

Алексиначка локална самоуправа, а на основу инструкција Министарства државне управе, почела је припреме за предстојећу имунизацију против КОВИД 19 и на данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације донела неколико одлука у циљу што ефикасније вакцинације на подручју општине Алексинац.

Штаб је као одговорну особу за организацију пункта и опште послове именовао Драгана Петровића, радника Општинске управе, а одговорна особа за медицинске послове је Александра Стоиљковић, радница алексиначког Дома здравља. Штаб није донео одлуку где ће бити организован пункт за масовну вакцинацију, али се размишља о просторијама Дома културе. Пункт према препоруци треба да буде ван здравствених институција.

И док још увек није коначно одлучено о месту пункта, Штаб је донео неколико одлука које се односе на набавку техничких и осталих помагала како би будући пункт могао да функционише према препоруци струке. Носилац масовне вакцинације у здравственом смислу биће Дом здравља, а у случају потребе медицинарима из ове установе помагаће колеге из Опште болнице.

Део медицинских радника, као и запослених у Дому за одрасла лица у Кулини и корисници Геронтолошког центра Јеленац су пре десетак дана већ вакцинисани. Вакцинација је обављена америчком вакцином Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine. Један број медицинара се определио за вакцину других произвођача која ће такође бити на располагању. За сада немамо конкретне податке која вакцина и које количине ће бити доступне Алексинчанима. Такође, немамо ни број наших суграђана који су се преко електронске управе пријавили за имунизацију. Сви грађани заинтересовани за вакцинацију могу да се пријаве путем еуправе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =