Епидемиолошка ситуација: Статистика изненадила медицинаре

Подаци који су се чули на данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације, када су у питању епидемиолошке прилике на територији општине Алексинац, су веома охрабрујући. Смањује се број првих прегледа и број заражених.

Директор Опште болнице у Алексинцу др Горан Видић је казао да од 529 тестираних особа у протеклих шест дана 72 су биле позитивне на вирус корона. У овој установи било је и 190 првих прегледа. Први човек болнице је изнео и податак да је 6 радника позитивно на вирус корона, а седам медицинара су на испомоћ у другим здравственим установама које су у ковид систему. Др Видић је оценио епидемиолошку ситуацију повољнијом како за грађане, тако и за запослене у установи, али је указао на чињеницу да су све већи захтеви за слање радника на испомоћ, иако је по броју запослених алексиначка болница ограничена ресурсима.

И епидемиолог др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља, оцењује епидемиолошку ситуацију повољнијом.

− Епидемиолошка ситуација се полако смирује тј. иде ка добром. Ове недеље, у првих шест дана 35,1 посто мање је позитивних него претходне недеље, што је баш добар резултат. Падају и први прегледи, али морам да кажем да нас је то изненадило. Нисмо очекивали овакав пад ове недеље, што је јако добро – објашњава др Живадиновић.

У Ковид амбуланти у Житковцу у овом периоду је било 155 прегледа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − ten =