Пријаве за Сеоске игре до понедељка

До понедељка, 18. априла, трајаће пријављивање заинтересованих спортиста са села учешће у Сеоским играма Спортског савеза Србије које ће, први пут ове године, бити организоване и на подручју алексиначке општине.

Ово је један од закључака са ових дана одржаног састанка представника заинтересованих месних заједница за учешће у Сеоским играма и домаћина општинског финала, Спортског савеза општине и Спортско-рекреатиног центра Алексинац.

Екипе ће бити формиране на нивоу четири регионална центра, а то ће, како је договорено, бити месне заједнице Тешица, Житковац, Корман и Рутевац. Екипе регионалних центара чиниће, у ствари, спортисти из ова четири села и насеља која гравитирају месној заједници. Такође, постоји могућност да на општинском такмичењу месна заједница учествује самостално уколико, у складу са пропозицијама, обезбеди представнике у свим дисцплинама.

Сваки од центара или месна заједница која се определи да самостално учествује на општинском такмичењу треба да има представнике у свих 11 дисциплина, а то су: мали фудбал (екипу чини пет играча и голман), одбојка (2 одбојкаша+2 одбојкашице), скок у даљ из места (1+1), полигон спретности (1+1), народно рвање (мушкарци у три тежинске категорије: 65 – 75 кг, 75,1 – 85 кг и 85, 1 до 100 кг) бацање камена с рамена (1 такмичар, два бацања), надвлачење конопца (6 такмичара), надвлачење штапа ( 1 такмичар), шах (1 такмичар), обарање руку (1 такмичар) и трка у џаку (2+2). Екипа може да има најмање 15 или највише 20 такмичара и такмичарки, од којих пет морају бити женског пола. То конкретно значи да се рачуна на то да исти такмичари учествују у више дисцплина.

Сви спортисти су обавезни да буду лекарски прегледани, а све трошкове такмичења сносиће Спортски савез Србије.

На састанку је договорено да се општинско финале Сеоских игара Спортског савеза Србије одржи у недељу, 8. маја, највероватније у Житковцу.

Насловна фотографија: Илустрација (архива Алпрес)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + fourteen =