На нашим пијацама појавилa се алексиначка јагода

Одавно подручје општине Алексинац није место где се као некада масовно гаји јагода. На прстима се сада могу избројати озбиљни произвођачи овог воћа, који још увек колико- толико „бране” бренд алексиначке јагоде. Један од њих је и млади пољопривредни произвођач Милош Новковић из Гредетина, власник засада од 2,5 хектара на отвореном пољу, гаји јагoду у неколико пластеника.

Новковић има производњу на земљишту, али и неку сорту хидропонску, у џаковима. Тренутно, због раста цена репроматеријала, Новковић је одложио  формирање нових пластеника са хидропонским системом гајења, али сматра да је она за рану производњу будућност.

Породица Новковић је данас на пијаци у Тешици продавала ове укусне и здраве производе по цени од 500 динара за килограм. За сутра најавила је и своју понуду на алексиначкој Зеленој пијаци.

Да се ради о здравим плодовима показују и најмлађи чланови породице Новковић који у пластеницима убирају воће и конзумирају. Оне у томе уживају, и њима није потребан апел домаће је најбоље, домаће је најсвежије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =