Prijave za OSIS do ponedeljka

Mesne zajednice koje su zainteresovane za učešće u ovogodišnjem ciklusu Olimpijskih seoskih igara mogu da se prijave do ponedeljka, 16. avgusta u Sportsko-rekreativnom centru Aleksinca (SRCA).

Prethodnih godina na području opštine realizovana su nadmetanja u 10 disciplina, a ove godine, kako nam je rekao saradnik za sport Srba Milovanović, biće održana takmičenja i u rukometu, tako da će Opština Aleksinac imati predstavnike u svih 11 takmičarskih disciplina.

To znači da će sportisti sa sela moći da se ogledaju u malom fudbalu, krosu, basketu, odbojci, stonom tenisu, narodnom višeboju, pikadu, nadvlačenju konopca, šahu, streljaštu i rukometu. U istim discplinama, osim u malom fudbalu i nadvlačenju konopca, moći će da se takmiče i sportistkinje.

Ekipa MZ Vakup (arhiva)

Planirano je da republičko finale ove, 47. po redu sportske manifestacije bude održano 18. septembra u Arilju.

Republičko finale lane nije održano zbog korona virusa, a pretprošle godine u finišu Olimpijskih seoskih igara Srbije u Boljevcu ekipe i pojedinci sa područja opštine osvojili su devet medalja – tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane, dok je opština Aleksinac u ukupnom plasmanu zauzela visoko peto mesto.

Naslovna fotografija: Arhiva Alpres.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 + 13 =