Пријаве за ОСИС до понедељка

Месне заједнице које су заинтересоване за учешће у овогодишњем циклусу Олимпијских сеоских игара могу да се пријаве до понедељка, 16. августа у Спортско-рекреативном центру Алексинца (СРЦА).

Претходних година на подручју општине реализована су надметања у 10 дисциплина, а ове године, како нам је рекао сарадник за спорт Срба Миловановић, биће одржана такмичења и у рукомету, тако да ће Општина Алексинац имати представнике у свих 11 такмичарских дисциплина.

То значи да ће спортисти са села моћи да се огледају у малом фудбалу, кросу, баскету, одбојци, стоном тенису, народном вишебоју, пикаду, надвлачењу конопца, шаху, стрељашту и рукомету. У истим дисцплинама, осим у малом фудбалу и надвлачењу конопца, моћи ће да се такмиче и спортисткиње.

Екипа МЗ Вакуп (архива)

Планирано је да републичко финале ове, 47. по реду спортске манифестације буде одржано 18. септембра у Ариљу.

Републичко финале лане није одржано због корона вируса, а претпрошле године у финишу Олимпијских сеоских игара Србије у Бољевцу екипе и појединци са подручја општине освојили су девет медаља – три златне, две сребрне и четири бронзане, док је општина Алексинац у укупном пласману заузела високо пето место.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 3 =