Одржана још једна успешна акција

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, спровео је још једну редовну акцију добровољног давања крви. Одзив хуманих Алексинчана је и овог пута био добар. Пријавило се њих 38, али прикупљено је само 34 јединица крви.

Иако је лето и време одмора, за сада су залихе крви у Заводу за трансфузију крви из Ниша стабилне. У овој установи се надају да ће се у Алексинцу тренд доброг одзива добровољних давалаца наставити, јер добровољно давање крви је привилегија здравих људи.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Према препоруци, особе које су примиле Кинеску или Фајзерову вакцину могу давати крв без одлагања након завршене вакцинације, док они који су примили АстраЗенека или руску не треба да дају крв 14 дана након пријема вакцине.

Сви који су пропустили ову акцију, могу да се одазову наредној која ће бити организована кроз двадесетак дана 31. августа.

Фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =