E vrtić

Пријава за вртић без документације и трошкова

И грађани Алексинца имају прилику да децу за вртић пријаве електронски, што је потпуно бесплатна процедура, поручују у Општинској управи. Пријава се подноси попуњавањем онлајн обрасца на Порталу еУправа.

Vrtić Олакшавајућа околност је што није потребно прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу, јер се ова документа прибављају аутоматски. Ипак да би се дошло до елекетронског обрасца, потребно је отворити налог на Порталу еУправа.

̶  Уколико желите да се региструјете корисничким именом и лозинком потребно је да приложите очитан, скениран или фотографисан лични документ (лична карта или пасош). На адресу електронске поште коју сте навели добићете поруку и линк путем кога је потребно да потврдите регистрацију. Кориснички налог постаје активан када Ваша документа провери овлашћено лице најкасније у року од 24 часа – обавештавају на еУправи

Тек када се активира налог отвара се могућност попуњавања електронског обрасца за пријваљивање у вртић. Родитељи више неће морати да одлазе на разчичите шалтере приликом пријаве детета, кажу у Општинској управи и подсећају да је у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 9 =