Sud

Службеница алексиначког суда оштетила буџет за више од пола милиона?

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су службеницу Основног суда у Алексинцу због сумње да је неколико година фалсификовала службене исправе и злоупотребљавала службени положај. Сумња се да је ова служебница алексиначког суда пресуде приклира у архиви и на тај начин омогућила апсолутно застаревање казни затвора и новчаних казни, али и пет забрана управљања моторним возилима

̶ Она се терети да, у периоду од 2016. до 2019. године, није доставила 14 правоснажних и извршних пресуда на извршење референтима извршења казни затвора у Основном суду у Алексинцу и другим судовима, што је била дужна да учини – наводе у МУП-у. 

По неким проценама, на име неплаћених новчаних казни које су апсолутно застареле, осумњичена је оштетила државу за 575 хиљада динара.

̶ Терети се и да Министарству унутрашњих послова није доставила 34 правоснажне пресуде ради евидентирања у казнене евиденције – додају у МУП-у. 

Како се наводи, осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Вишем јавном тилаштву у Нишу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 9 =