Prestonički političari na protestu u Aleksincu

Sinoć je u Aleksincu održan još jedan protest „jedan od pet miliona”. Aleksinčani su ovoga petka, šesti put prošetali gradskim ulicama, demonstrirajući svoje nezadovoljstvo aktuelnom vlašću, a ovoga puta govornici su bili Sanda Rašković Ivić, predsednica Narodne stranke i poslanica opozicije i Goran Radosavljević, potpredsednik Socijaldemokratske stranke.

U svom obraćanju Rašković Ivić je rekla da u Srbiji nema slobode medija i da je realnost aktuelne vlasti i onih koji se bore protiv nje potpuno drugačija. Osvrnula se i na aktuelnu kampanju pedsednika Republike „Budućnost Srbije”, koja je započeta u Aleksincu.

Sanda Rašković Ivić˗ U vašem lepom i hrabrom gradu dočekalo ga je mnogo ljudi, čestitam vam. Putujem Srbijom i znam koliko je teško u unutrašnjosti, u manjim gradovima je strašan pritisak. Ljude pozivaju telefonom, maltretiraju, prete onima za koje vide da su bili na protestu da će ostati bez posla oni i njihove porodice – rekla je predsednica Narodne stranke.

Ona je dodala da sloboda podrazumeva slobodu medija, odnosno slobodu da građani budu informisani.

˗ Ako nemamo slobodu medija onda nećemo znati da radnici rade u pelenama, da je zapošljavanje ovde u Srbiji moguće jedino uz partijsku knjižicu, nećemo znati da su se obrušila brda na autoputu, da otac ministra policije šeta sa rancem u kome ima 300.000 evra da bi završio neke stvari i pomogao nekim ljudima koji su u nevolji – dodala je Rašković Ivić i istakla da su u Srbiji ostale starlete i oni sa lažnim diplomama i kupljenim doktoratima.

Rašković Ivić je rekla okupljenim Aleksinčanima, kojih je prema nekim procenama bilo između 200 i 300, da će ukoliko aktuelna vlast ne bude „oterana postati klijenti Laze Lazarevića, Gornje Toponice i ostalih sličnih institucija” i pozvala je građane da prisustvuju protestu u Beogradu 13. aprila.

RadosavljevićDrugi govornik na sinoćnom skupu, magistar Goran Radosavljević rekao je da, prema podacima kojima on raspolaže, odnosi sa regionom nikada nisu bili gori i da je naš nacionalni dohodak znatno niži u odnosu na susedne zemlje, poput Mađarske, Bugarske i Rumunije. On je istakao da su cilj protesta navodno demokratski izbori.

˗ Aleksandar Vučić ne zna kako je to pobediti na poštenim izborima jer to nikada nije uradio. Oni su do pre četiri meseca bili mirni i mislili su da će ovo večno da traje, ali pre nekoliko nedelja bili smo ispred predsedništva i ubedili smo ih da to neće tako lako proći – rekao je Radosavljević i dodao da smatra da će aktuelna vlast izgubiti na izborima ukoliko oni budu demokratski.

Tokom svog izlaganja Radosavljević se osvrnuo i na aktuelnu temu u Aleksincu koja se odnosi na rekonstrukciju pešačke zone u glavnoj ulici. On je pritom spomenuo navodnu cifru od dva miliona evra, koja se u poslednje vreme pominje u nekim medijima, a koja je za skoro pola miliona niža od ugovorene.

Demonstranti su nakon ovih obraćanja prošetali centralnim gradskim ulicama uz pratnju policije.

protest

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

2 × three =