Престонички политичари на протесту у Алексинцу

Синоћ је у Алексинцу одржан још један протест „један од пет милиона”. Алексинчани су овога петка, шести пут прошетали градским улицама, демонстрирајући своје незадовољство актуелном влашћу, а овога пута говорници су били Санда Рашковић Ивић, председница Народне странке и посланица опозиције и Горан Радосављевић, потпредседник Социјалдемократске странке.

У свом обраћању Рашковић Ивић је рекла да у Србији нема слободе медија и да је реалност актуелне власти и оних који се боре против ње потпуно другачија. Осврнула се и на актуелну кампању педседника Републике „Будућност Србије”, која је започета у Алексинцу.

Sanda Rašković Ivić ˗ У вашем лепом и храбром граду дочекало га је много људи, честитам вам. Путујем Србијом и знам колико је тешко у унутрашњости, у мањим градовима је страшан притисак. Људе позивају телефоном, малтретирају, прете онима за које виде да су били на протесту да ће остати без посла они и њихове породице – рекла је председница Народне странке.

Она је додала да слобода подразумева слободу медија, односно слободу да грађани буду информисани.

˗ Ако немамо слободу медија онда нећемо знати да радници раде у пеленама, да је запошљавање овде у Србији могуће једино уз партијску књижицу, нећемо знати да су се обрушила брда на аутопуту, да отац министра полиције шета са ранцем у коме има 300.000 евра да би завршио неке ствари и помогао неким људима који су у невољи – додала је Рашковић Ивић и истакла да су у Србији остале старлете и они са лажним дипломама и купљеним докторатима.

Рашковић Ивић је рекла окупљеним Алексинчанима, којих је према неким проценама било између 200 и 300, да ће уколико актуелна власт не буде „отерана постати клијенти Лазе Лазаревића, Горње Топонице и осталих сличних институција” и позвала је грађане да присуствују протесту у Београду 13. априла.

Radosavljević Други говорник на синоћном скупу, магистар Горан Радосављевић рекао је да, према подацима којима он располаже, односи са регионом никада нису били гори и да је наш национални доходак знатно нижи у односу на суседне земље, попут Мађарске, Бугарске и Румуније. Он је истакао да су циљ протеста наводно демократски избори.

˗ Александар Вучић не зна како је то победити на поштеним изборима јер то никада није урадио. Они су до пре четири месеца били мирни и мислили су да ће ово вечно да траје, али пре неколико недеља били смо испред председништва и убедили смо их да то неће тако лако проћи – рекао је Радосављевић и додао да сматра да ће актуелна власт изгубити на изборима уколико они буду демократски.

Током свог излагања Радосављевић се осврнуо и на актуелну тему у Алексинцу која се односи на реконструкцију пешачке зоне у главној улици. Он је притом споменуо наводну цифру од два милиона евра, која се у последње време помиње у неким медијима, а која је за скоро пола милиона нижа од уговорене.

Демонстранти су након ових обраћања прошетали централним градским улицама уз пратњу полиције.

protest

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 14 =