Премијера „Аладина” испунила салу до последњег места

Поклапање ублажавања мера у борби против короне и две године од последње премијере условили су да сала Дома културе синоћ буде препуна и то претежно малишанима.

Премијера представе „Аладин” ансамбла Градског позоришта „Театар 91”  коју је по тексту Спасоја Ж. Миловановића, режирао Бранко Поповић успела је да малишане задржи на једном месту и да им костими, прича и сонгови заокупе пажњу више од сат времена.

Оно што разликује ову представу од предхоних је и број глумаца. У екипи ове представе за децу има 11 глумаца, неки су већ добро познати алексиначкој најмлађој публици, а неки се у овој представи први пут наступити на алексиначким даскама. Међу онима који се први пут сусрећу са алексиначком публиком је Маја Дејановић која је тумачила Јасмин. Како наводи, њој је рад на представи био забаван, јер јој је ово прва дечија представа.

− Не знам да ли је теже радити за децу или одрасле, али ми је данас баш било тешко када сам схватила како деца баш гласно реагују, што је лепо, али је мени то било ново искуство. Требала ми је већа концентрација, али мислим да ћу да се навикнем на то − казала је након премијере Маја Дејановић и додала да је јуна дипломирала и да је имала само једну представу у Нишком народном позоришту.

У улози Аладина наступио је Стеван Здравић, глумац који је већ добро познат домаћој публици. Он није очекивао да ће сала бити испуњена до последњег места. 

− Алексиначка публика је предивна као и обично, ја волим овде да играм, волим ову екипу, волим овај театар и надам се да ће бити још много пројеката зато што ова публика то заслужује заиста − рекао је Здравић.

У улози духа наступио је Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић је глумио Џафара, Предраг Миленковићје био султан, Вук Динић мајмунче, дој је Зорица Стевановић била Поли. У осталим улогама наступили су Јелена Томић, Бојана Костић, Душан Милосављевић,  Микица Бабић, Јелена Марковић и Страхиња Првуловић.

Сви они који су пропустили синоћну премијеру моћи ће да погледају репризу кроз десетак дана, а ако и тада не стигну, имаће прилику да погледају „Аладина” током Зипо феста маја месеца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + eight =