Прекинуте две утакмице, судија извукао дебљи крај

Две утакмице 15. кола Окружне фудбалске лиге су прекинуте, дерби сусрет у Дољевцу између Дољевца и Младости из Батушинца и утакмица у Заплањској Топоници где су ривали били Моравац и Сврљиг.

Меч у Дољевцу окончан је у 67. минуту, када је судија Предраг Миловановић са Алексиначког Рудника досудио једанаестерац за домаћу екипу. Пенал је изведен, мрежа се затресла, арбитар је показао на центар и један од играча је кренуо да узме лопту. Међутим, голман гостију то није дозволио, па је дошло до узајамног кошкања. И, како то обично бива у оваквим ситуацијама, играчи су почели да се узајамно гурају и провоцирају. У терен су ушли редари са намером да спрече већи инцидент, али је један од навијача гостију ипак успео да удари судију Миловановића.

Утакмица у Заплањској Топоници прекинута је у 88. минуту. Пре тога, у 60. минуту, судија Душан Томић из Горње Пешчанице, због неспортског понашања, доделио је жуте картоне Александру Милошевићу из домаће и Михаилу Гаврићу из екипе гостију. Мирно је било до поменутог 88. минута, када је досуђен слободан ударац за домаћу екипу. Тада је, према изјави судије, Милошевић песницом ударио Гаврића, што је, по свој прилици, био сигнал за почетак међусобног кошкања играча обеју екипа. Судија је покушао, али није успео да спречи инцидент. Доделио је црвене картоне Милошевићу и још једном играчу домаћих (бр. 10), а после консултације са делегатом, због туче и присуства непознатих лица на терену, означио је крај утакмице.

Наредних дана, дакле, биће пуно посла за дисцплинског судију Окружне лиге.

Насловна фотографија: Илустрација.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − eleven =