Корона у Алексинцу: Четвртак и петак упозорили, чека се резултат за понедељак

Општински штаб за ванредне ситуације данас је још једном анализирао епидемиолошку ситуацију на територији општине Алексинац. Број заражених и даље је неповољнији у односу на пре двадесетак дана, али за сада нису донете никаква нова ограничења, па су поред општинских на снази и одлуке Републичког кризног штаба.

У протеклих седам дана према обједињеним подацима Опште болнице и Дома здравља тестиране су 274 особе и њих 86 је било позитивно. У истом периоду било је 196 првих прегледа. Најцрњи дан је био прошли петак када је узето 76 узорака, а позитивне на вирус корона биле су 23 особе. Нешто боља ситуација је била у четвртак када је од 46 тестираних особа 21 била позитивна. Осталим данима је било између седам и 13 дневно откривених, односно позитивних приликом тестирања на вирус ковид.

По речима директора Опште болнице Алексинац др Горана Видића епидемиолошка ситуација се тренутно поклапа са сликом епидемиолошке ситуације у целој републици.

− У последњих седам дана укупно је тестирано, PCR методом и новом антигенском методом, у Дому здравља и у Општој болници 274 грађана, а од тога је позитивно 86. Укупно у обе амбуланте, и у Дому здравља која обавља већи број прегледа него болница Алексинац, било је у протеклих седам дана 196 пацијената  који су имали као прву дијагнози Ковид 19 – каже др Видић.

Општински штаб је донео и неколико одлука па се дезинфекција јавних површина по ранијем распореду наставља и даље, а негативно мишљење ја дато на захтев Културно -уметничког друштва „Буковик“ из Мозгова за одржавање годишњег концерта. Негативно мишљење је добио и захтев Библиотеке „Вук Караџић” за Конференцију „На мапи читалића”, пошто су конференције забрањене препоруком Републичког кризног штаба, а члановима штаба није био баш најјаснији садржај ове културне манифестације и шта она подразумева.

На Штабу је још и речено да је само општинска комунална инспекција током викенда извршила 53 контроле и углавном, осим бахатих појединаца, није било драстичнијих кршења прописаних мера. Инспекцијске послове обављала је и Републичка инспекција.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 12 =