Прегршт медаља са Првенства Србије

На Првенству Србије, одржаном јуче у Деспотовцу у организацији Српске карате уније, Карате клуб Шуматовац из Алексинца и његови млади чланови имали су богату жетву медаља – освојили су 16 одличја – четири златна, шест сребрних и шест бронзаних. У конкуренцији 23 клуба са 380 такмичара свих узраста, Шуматовац је у генералном пласману заузео високо пето место и награђен је пехаром.

Најсјајније медаље у катама појединачно освојили су: Кристина Павловић, Емина Младеновић и Лазар Влајић. Када се ради о екипном пласману, златом се окитио ката тим „Шуматовац 1ˮ који су чиниле: Теодора Павловић, Кристина Павловић и Милица Миловановић.

Сребрне медаље у катама појединачно изборили су: Лука Ђорђевић, Петар Живковић, Алекса Златановић, Илија Маљеновић, Милица Јовановић и Теодора Павловић, а бронзане Марија Алексић, Милица Миловановић, Ена Радуловић и Ива Павловић. Бронзана одличја освојили су и ката тимови „Шуматовац 2ˮ (Лука Алексић, Лука Ђорђевић, Петар Живковић) и „Шуматовац 3ˮ (Милица Јовановић, Марија Алексић, Емина Младеновић).

‒ Поносим се резултатима које смо постигли на Првенству Србије ‒ вели председник и један од тренера Карате клуба „Шуматовац“ Дејан Вуксановцић.

‒ Пет наших такмичарки се припремају да у мају месецу полажу за мајсторско звање и црни појас, али и за наступ на Светском првенству које ће се у новембру одржати у Пожаревцу ‒ истиче Вуксановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =